Ka vazhduar me Bashkinë e Tiranës turi i prezantimit të Raportit të Vlerësimit të Performancës së Bashkive, që ekipi i projektit “Bashkitë për në Evropë” është duke zhvilluar në të 61 bashkitë e Shqipërisë.

14 Tet 2020

Takimi u moderua nga ana e Përgjegjëses së Sektorit të Integrimit Evropian në Bashkinë Kuçovë, Znj. Kristina Zoga, ndërkohë që të pranishëm kanë qenë kryetari i Bashkisë së Kuçovës, Z. , Z. Orlando Fusco, Oficer Programi për Qeverisjen e mirë në Delegacionin e BE, Z. Bekim Murati, drejtor i përgjithshëm i AMVV, Znj. Jolanda Trebicka, drejtues e Projektit “Bashkitë për në Evropë”, si dhe përfaqësues të Bashkisë Kuçovë, të Këshillit Bashkiak, dhe ekspertë e anëtarë të ekipit të BpE.

01 Tet 2020

Ky ushtrim është iniciuar në vitin 2017 me mbështetjen e projektit të financuar nga BE, “Bashkitë për në Evropë”, dhe tashmë drejtohet çdo vit nga Ministria e Brendshme / Agjencia për Mbështetjen e Vetëqeverisjes Vendore, me kontributin e të gjitha bashkive. 

30 Sht 2020

“Bashkitë për në Evropë”, një projekt i financuar nga Bashkimi Evropian, ka vijuar në bashkinë e Finiqit, turin e takimeve në Bashkitë e Shqipërisë, për prezantimin e Raportit të Vlerësimit të Performancës “Bashkitë në procesin e integrimit të Shqipërisë në BE”.

28 Sht 2020

Udhëtimi i Delegacionit të Bashkimit Evropian nëpër bashkitë e Shqipërisë, i nisur që në muajin shkurt të vitit 2020 në qytetin e Vlorës nga AMbasadori i BE-së në Shqipëri, Z. Luigi Soreca, ka vazhduar në Bashkinë e Memaliajt.

Aktivitetet e mëdha në bashkitë e Shqipërisë, të cilat për shkak të situatës së pandemisë po zhvillohen online, përveç shkëmbimit të mendimeve me stafet e bashkive, kanë për qëllim prezantimin e Raportit më të fundit të Vlerësimit të Performancës së 61 bashkive në kuadër të procesit të integrimit evropian të Shqipërisë.

28 Sht 2020

Bashkitë për në Evropë ka organizuar takimin e madh online të Bashkisë së Devollit. Në aktivitetin e moderuar bashkërisht prej drejtueses së Projektit, Znj. Jolanda Trebicka dhe drejtuesit të Njësisë së Integrimit Evropian në Bashkinë Devoll, Z. Remzi Kutrolli, kanë qenë të pranishëm Kryetari i Bashkisë Devoll, Z. Eduard Duro, Drejtori i AMVV, Z. Bekim Murati, Koordinatorja e Programeve Ndërkufitare në Delegacionin e BE, Znj. Francesca Renzi, si dhe pjesëtarë të administratës dhe të këshillit bashkiak të Devollit. 

26 Sht 2020