Njësite e Integrimit Evropian dhe Koordinimit të Ndihmës së Huaj në Nivel Vendor, kanë filluar ciklin e Trajnimit për "Fondet e BE-së dhe Shkëmbimin e Përvojave me Vendet Anëtare".

02 Kor 2020

''Njësia e Integrimit Evropian në Bashkinë Bulqizë, me mbështetjen e projektit ''Bashkitë për në Evropë”, një projekt i financuar nga Bashkimi Evropian, organizuan Summer Camp ''Europe & Youth''. 

Ideimi i këtij aktiviteti erdhi si pasojë e nevojës së madhe për të angazhuar të rinjtë, si dhe informuar në lidhje me çështjet e Bashkimit Evropian dheh integrimit të Shqipërisë.

01 Kor 2020

Standardet dhe politikat mjedisore të rëna dakord në kuadër të Bashkimit Evropian shërbejnë si një pikë referimi edhe për Njësitë e Vetëqevrisjes Vendore
Problemeve të vjetra mjedisore mund t’u jepen zgjidhje, ndërkohë që mund të dalin probleme të reja, të cilat mund të përballohen vetëm, nëpërmjet bashkëpunimit të disa aktorëve.
Ky ka qenë synimi dhe rezultati i aktivitetit #KëndiGjelbër”/ Njësia e Integrimit Evropian - Patos .
Në bashkëpunim me #NdërmarrjenEGjelbërimit u mblodhën #gomat e makinave dhe u vendosën pranë #BanesaveSociale.

30 Qer 2020

Njësia e Integrimit Evropian/Bashkia Patos së bashku me Qendrën për Zhvillim, Bashkëpunim dhe Integrim (CDCI Patos), kanë ndërmarrë nismën "Qëndro aktiv, stërvitu në shtëpi", për Klubin Sportiv "Albpetrol", volejboll për vajza.

Për shkak të situatës së krijuar nga Covid-19, vajzave të ekipit u është dashur të stërviten edhe në shtëpi, ndaj ky projekt mundësoi disa mjete sportive dhuratë për ekipin që gjithësecila të ketë mjetet personale për t'u stërvitur.

30 Qer 2020

Njësia e Integrimit Evropian-Bashkia Patos së bashku me Kryetaren e Bashkisë Znj. Rajmonda Balilaj kanë shpërndarë disa shporta ushqimore për të moshuar në nevojë.

Këto shporta ushqimore të përgatitura nga Bashkia u janë bashkangjitur çantave me rrota që u janë dhuruar 25 të moshuarve të vetmuar të qytetit, me mbështetjen e projektit "Bashkitë për në Evropë".

30 Qer 2020

Java Evropiane e Rajoneve dhe Qyteteve 2020 kishte dy sfida madhore për të adresuar: organizimin e një aktiviteti të madh në një botë post pandemisë, dhe menaxhimin e një rekordi absolut të aplikimeve nga ana e partnerëve (më shumë se dyfish, krahasuar me vitin që kaloi). Zgjidhja? Tre javë, në vend të një jave!

29 Qer 2020