Histori nga vendi

Në kuadër të Javës Evropiane, në bashkinë Mat u zhvillua një forum qytetar i cili u mundësua nga Këndi i BE-së në këtë bashki në bashkëpunim me “Europe House” – Shtëpia e Evropës.
Pjesëmarrës në këtë takim ishin përfaqësues nga Bashkimi Evropian në Shqipëri, si edhe grupe të ndryshme interesi: OJF, sipërmarës, nxënës të shkollave të mesme të qytetit, përfaqësues të institucioneve të ndryshme vendore si dhe qytetarë të cilët diskutuan dhe drejtuan pyetje mbi çështjet e integrimit në BE.

Në kuadër të Javës Evropiane, në datën 09 Maj 2018, Këndi i BE-së pranë Bashkisë Mat, zhvilloi një sesion informues me nxënës të shkollës së mesme të përgjtihëshme "28 Nëntori" në Burrel.
Ky ishte një takim i hapur, bashkëbisedues, ku të rinjtë u njohën me BE-në, programet dhe politikat e saj që prekin veçanërisht të rinjtë.  Të pranishmit patën rastin gjithashtu të njihen nga afër me Këndin e BE-së dhe të mësojnë për rrolin dhe funksionet që ka ai.

Në datën 19 Qershor 2018 në ambientet e sallës së Këshillit Bashkiak në bashkinë MAT, u zhvillua një trajnim me stafin e Bashkisë së qytetit me temë "Buxhetimi me pjesëmarrje dhe roli i Integrimit Evropian në pushtetin vendor".
Ku trainim u mundësua nga Fondacioni gjerman Friedrich Ebert Stiftung (FES) që opron në Shqipëri në bashkëpunim me Këndin e BE të këtij qyteti.

Në datën 06 Gusht 2018 ndryshe nga herët e tjera, Këndi i BE-së i Bashkisë Mat u familjarizua akoma më shumë me qytetarët e këtij qyteti
Koordinatori i BE-së, përfshirë edhe Zv.koordinatorin, e këtij Këndi, morën nismën për të folur me qytetarët, duke ju shpërndarë atyre materiale dhe broshura në lidhje me Këndin, historikun e BE-së, migrimin e parregullt, dhe jo vetëm. 

Në datën 8 Mars 2018, në kuadër të ditës ndërkombëtare të gruas, Këndi i BE në bashkinë Mallakastër, në bashkëpunim me Drejtorinë e Çështjeve Sociale pranë kësaj bashkie si dhe disa organizata të shoqërisë civile që ushtrojnë aktivitetin e tyre në qytetin e Ballshit, organizuan një bashkëbisedim me një komunitet grash të rajonit. 

"Mjedis i pastër, jetë e shëndetshme" është titulli i aktivitetit  që Këndi i BE në bashkinë Mallakastër, zhvilloi në bashkpunim me Qendren social - kulturore të fëmijëve të qytetit të Ballshit, në datën 20 Mars 2018. 
Në këtë aktivitet në të cilin morën pjesë nxënësit dhe stafet pedagogjike të të tre shkollave 9 vjeçare të rajonit të Mallakstrës si dhe përfaqësues të bashksië së qytetit dhe komuniteti i prindërve, u transmetuan mesazhe mjaft të qarta e domethënëse për rendësië, vlerat dhe domosdoshmërinë që paraqet mbrojtja e mjedisit.

Në Ditën Botërore të Sindromës Down, në datën 21 Mars 2018, Këndi i BE në bashkinë Mallakastër, në bashkëpunim me Qendrën “Xhonatan” që ushtron aktivitetin e saj në këtë qytet, organizoi një fushatë ndërgjegjësuese për banorët e qytetit  me qëllim inkuraajimin e fëmijëve dhe të të rriturve të prekur nga sindroma Down, për të qenë pjesë aktive dhe normale e shoqërisë.
Sllogani I kësaj fushate ishte “Miqtë e mi, komuniteti im”.

Kēndi i BE nē bashkinē e Maliqit, nē bashkēpunim mē projektin “Bioprospekt” tē mbēshtetur nga BE, organizua në hapësirën e Pyllit të Përzier të Maliqit (i njohur ndryshe si Pylli i Fazanëve), njē aktivitet informues mbi këtë projek tin Bioprospekt, i cili ka nē qendēr tē vēmendjes pikērisht promovimi e vlerave të kētij pylli. 

Këndi i BE në Bashkinë Librazhd, në bashkëpunim me dy vullnetarë të Korpusit të Paqes, organizoi më datë 17 prill 2018, një sesion informimi në formë bashkëbisedimi me një grup nxënësish të klasave të katërta të shkollës 9-vjeçare “ Genc Leka” të këtij qyteti.
Ky takim me temë “Të njohim Nashkimin Evropian” kishte në qendër të vëmëndjes, dhënien e një informacioni sa me të zgjedhurar rrteh BE, vendeve anëtare të saj si dhe raporti i Bashkimit Evropian me Shqipërinë, procesi i anëtarësimit të saj. 

Në ditën ndërkombëtare të fëmijëve, Këndi i BE Lezhë, organizoi disa aktivitete për fëmiëjt në ambjent të hapur.
Personalitetet të ndryshme të bashkisë Lezhë dhe nga shoqëria civile si dhe institucionet publike vendore, përshëndëtën fëmiëjt me rastin e kësaj ffeste duke premtuar publikisht më shumë vëmendje për parqe recreative në qytetin e Lezhës dhe një strategji më të qartë zhvillimi për ta në këtë qytet

Faqet