Histori nga vendi

Këndi i BE-së në Bashkinë Vlorë ka vazhduar aktivitetet me qëllime informuese, në Njësitë Administrative të kësaj Bashkie.

Ditën e martë, 23 prill 2019, Këndi u zhvendos në njësinë e Novoselës, në Shkollën e Mesme të Bashkuar, ku nën drejtimin e Koordinatores së BE-së në Bashkinë Vlorë, znj. Fabiola Deliaj, të rinjtë zhvilluan një orë informuese dhe diskutimesh, tema qëndrore e të cilës ishte Agrikultura.

Me rastin e aktiviteteve të zhvilluara në kuadër të Javës së Evropës, Bashkia Shkodër, me angazhimin e Njësisë së Integrimit Evropian, ka zhvilluar në Qendrën Rinore “Atelie” aktivitetin me temë “Roli i bashkive në procesin e integrimit evropian”.

SARANDE, 9 MAJ 2019 - Njësia për Koordinimin e Integrimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj pranë Bashkisë Sarandë, në bashkëpunim me shkollat e mesme të qytetit të Sarandes, organizoi aktivitetin “Të njohim Evropën”.

Pjesëmarrës ishin përfaqësues nga shkollat e mesme të Bashkisë SarandëAktiviteti kishte për qëllim sensibilizimin e të rinjve të qytetit për disa nga parimet dhe vlerat më të rëndësishme, që e dallojnë dhe e bëjnë unike Evropën e Bashkuar. 

19 PRILL 2019 - Njësia për Koordinimin e Integrimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj pranë bashkisë Belsh, në bashkëpunim me Drejtorin e Përgjithshëm të "Qendrës për Planifikimin dhe Zhvillimin e Rajonit të Pologut" në Maqedoni, z.Fatmir Sahitaj, me dt.19.04.2019, prezantuan përpara Këshillit të Bashkisë Belsh, projektin “DETOUR” (Development of Tourism Products

Selenicë, 25 prill 2019 – Europe House në bashkëpunim me Njësinë për Koordinimin e Integrimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj në Bashkinë Selenicë, zhvilloj një shfaqe teatrale për fëmijë me temë: “Vitaminat e Jetës”.

Në këtë aktivitet morën pjesë nxënësit e ciklt të ulët dhe  mësuesit e shkollës 9 Vjeçare“Todi Koçeli” Selenicë.

Shfaqa ishte argëtuese, zbavitëse dhe edukuese mbi të ushqyerin e shëndetshëm.

Selenicë, 23 prill 2019 - Njësia për Koordinimin e Integrimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj në Bashkinë Selenicë, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tokës, zhvilloi një aktivitet në bashkëpunim me mësuesit dhe nxënësit e klasës së 7 dhe të 8, të shkollës 9-Vjeçare “Todi Koçeli”, në kuadër të Ditës së Tokës.

Ndër aktivitetet e zhvilluara me këtë rast, ishte një hapësirë poetike kushtuar mbrojtjes së planetit tonë, ndërkohë që u organizua edhe një ekspozitë me punime artistike të realizuara vetëm me materiale të riciklueshme, siç ishte mbjellja e luleve në shishe plastike.

Ne daten 10 Prill 2019  shkolla 9-vjecare "Qybra Sokoli" ne qytetin e Prrenjasit  organizoi aktivitetin me teme "Dita Nderkombetare te Sporteve " .Ne kete aktivitet moren pjese te gjithe grupmoshat dhe u realizuan  aktivitetet e ndryshme.Njesia per Koordinimin e Integrimit Europian dhe Ndihmes se Huaj e bashkise Prrenjas mori pjese ne bashkepunim me nxenesit e klases se dyte.

Përmet, 23 Prill 2019 - Njësia për Kordinimin e Integrimit Europian dhe Ndihmës së Huaj në Bashkinë Përmet, zhvilloi ditën e sotme një aktivitet me një grup fëmijësh, në kuadër të Ditës së Tokës.

Qëllimi i aktivitetit ishte rritja e ndërgjegjësimit të vogëlushëve, për mbrojtjen e planetit ku jetojmë. Fëmijët u angazhuan nëpërmjet lojërave dhe aktiviteteve të shumëlojshme, që të gjitha synonin të përçonin mesazhet e mbrojtjes së natyrës sonë, si një kusht për të siguruar një të ardhme më të mirë për ata vetë.

22 PRILL 2019 – Njësia për Koordinimin e Integrimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj, në Bashkinë Peqin organizoi një aktivitet në kuadër të ditës së Tokës.

Në aktivitet morën pjesë nxënës dhe mësues të shkollës 9- vjecare "Hysni Çela", Karinë.

Nga ana e nxënësve u realizua një ekspozitë me vizatimet e tyre, tema kryesore e të cilëve ishte mjedisi dhe mbrojtja e tij.

“Pa mjedis të pastër, nuk ka jetë”, ishte mesazhi që përshkoi të gjithë aktivitetin e realizuar nën kujdesin e posaçëm të Këndit të BE në Bashkinë e Peqinit.

Ditën e premte datë 12 PRILL 2019 Komisioni i Integrimit zhvilloi mbledhjen e radhës në Përmet. Njësia për Koordinimin e Integrimit Evropian dhe Ndihmës së Huaj, në Bashkinë e Përmetit, asistoi në organizimin e takimit.

Veç  anëtarëve të Komisionit, prezentë ishin edhe përfaqësues nga institucionet lokale, (Bashkia, Zyra Arsimore, Shkollat, etj.,) institucionet rajonale (Prefektura dhe Qarku), anëtarë aktivë të komunitetit, përfaqësues të shoqërisë civile dhe të rinj.

Faqet