Histori nga vendi

"Mjedis i pastër, jetë e shëndetshme" është titulli i aktivitetit  që Këndi i BE në bashkinë Mallakastër, zhvilloi në bashkpunim me Qendren social - kulturore të fëmijëve të qytetit të Ballshit, në datën 20 Mars 2018. 
Në këtë aktivitet në të cilin morën pjesë nxënësit dhe stafet pedagogjike të të tre shkollave 9 vjeçare të rajonit të Mallakstrës si dhe përfaqësues të bashksië së qytetit dhe komuniteti i prindërve, u transmetuan mesazhe mjaft të qarta e domethënëse për rendësië, vlerat dhe domosdoshmërinë që paraqet mbrojtja e mjedisit.

Në Ditën Botërore të Sindromës Down, në datën 21 Mars 2018, Këndi i BE në bashkinë Mallakastër, në bashkëpunim me Qendrën “Xhonatan” që ushtron aktivitetin e saj në këtë qytet, organizoi një fushatë ndërgjegjësuese për banorët e qytetit  me qëllim inkuraajimin e fëmijëve dhe të të rriturve të prekur nga sindroma Down, për të qenë pjesë aktive dhe normale e shoqërisë.
Sllogani I kësaj fushate ishte “Miqtë e mi, komuniteti im”.

Kēndi i BE nē bashkinē e Maliqit, nē bashkēpunim mē projektin “Bioprospekt” tē mbēshtetur nga BE, organizua në hapësirën e Pyllit të Përzier të Maliqit (i njohur ndryshe si Pylli i Fazanëve), njē aktivitet informues mbi këtë projek tin Bioprospekt, i cili ka nē qendēr tē vēmendjes pikērisht promovimi e vlerave të kētij pylli. 

Këndi i BE në Bashkinë Librazhd, në bashkëpunim me dy vullnetarë të Korpusit të Paqes, organizoi më datë 17 prill 2018, një sesion informimi në formë bashkëbisedimi me një grup nxënësish të klasave të katërta të shkollës 9-vjeçare “ Genc Leka” të këtij qyteti.
Ky takim me temë “Të njohim Nashkimin Evropian” kishte në qendër të vëmëndjes, dhënien e një informacioni sa me të zgjedhurar rrteh BE, vendeve anëtare të saj si dhe raporti i Bashkimit Evropian me Shqipërinë, procesi i anëtarësimit të saj. 

Në ditën ndërkombëtare të fëmijëve, Këndi i BE Lezhë, organizoi disa aktivitete për fëmiëjt në ambjent të hapur.
Personalitetet të ndryshme të bashkisë Lezhë dhe nga shoqëria civile si dhe institucionet publike vendore, përshëndëtën fëmiëjt me rastin e kësaj ffeste duke premtuar publikisht më shumë vëmendje për parqe recreative në qytetin e Lezhës dhe një strategji më të qartë zhvillimi për ta në këtë qytet

Në datën 11 Maj 2018, Këndi i BE-së në Bashkinë Kurbin në kuadër të Javës Evropiane, organizoi një takim informues me punonjësit e administrates së kësaj bashkie.
Gjatë këtij takimi, pjesëmarrësit morën një informacion të plotë rreth deyrave dhe funksionit të Këndit të BE-së në këtë bashki si dhe rolit të pushtetit vendor në procesin e integrimit evropian të vendit. 
Informacioni rreth Këndit të BE u ofrua nëpërmjet një prezantimi të shkurtër dhe të detajuar nga koordiantorja e BE në këtë bashki si dhe nëpërmjet fletëpalosjeve të ndryshme.

Më datën 24 tetor 2018 në sallën e Këshillit Bashkiak Librazhd, u mbajt takimi me të rinj të moshave 16-18 vjec. Tematika e ditës informuese ishte Aktivitetet e Edukimit dhe Trajnimet nga programi Erasmus +. 20 të rinj të gjimnazit “Ibrahim Muca”, Librazhd u informuan rreth Erasmus + si fillim dhe më pas për programet e ndryshme që mund të përfitohen edhe nga të rinjtë në Shqipëri.  

Të rinjtë e ftuar u përzgjodhën në bashkëpunim me senatin e shkollës së mesme “Ibrahim Muca” mbi bazat e interesimit për tematikën dhe të qënurit aktive ndaj veprimtarive jashtëshkollore. 

Në datën 12 Prill 2018, Këndi i BE në bashkinë Kukës, organizoi një takim prezantues me një grup nxënësosh të shkollës së mese të përgjithëshme “Havzi Neza” të këtij qyteti. 

Gjatë këtij takimi, nzënësve iu shpjegua rroli dhe funksioni I këtij Këndi, si dhe disa prej çështjeve që ata mund ti drejtohen këtij këndi në të ardhmen. 

Nxënësit patën një interesim të lartë për të gjtiha programet e BE, veçanëerisht për Erasmus Plus, si një mundësi e mirë prej nga ku ata mund të përfitojnë një shkollim mjaft dinjitoz. 

Këndi i BE në Bashkinë Kukës në bashkëpunim me Qendrën për Progresin Rinor në këtë qytet dhe vullnetarë të ndryshëm të kësaj organizate ka ndërmarrë një fushatë prezantimi të Këndit të BE në të gjithë fshatrat e rrethit Kukës.

Në këtë kontekst, u organizua më datën 14 Maj 2018, një takim prezantues i Këndit të BE si edhe mundësive që ofron BE, me banorët e fshatit Topojan të njësisë administrative Shishtavec. 

Kendi i BE Kukës në bashkinë Kukës, në bashkëpunim me YËCA  - “Shoqata Shqiptare e Grave kristiane”, zhvilluan sot me date 16 Maj 2018,  një takim në Bashkinë e këtij qyteti në kuadër të projektit: “Askush të mos mbetet pas” (Leave No-one Behind) i cili është një program katërvjeçar i Kombeve të Bashkuara që synon të fuqizojë personat vulnerabël në Shqipëri duke mundësuar një qasje të barabartë në shërbimet dhe mundësitë publike, të kenë një zë në vendimmarrjen për çështje që ndikojnë në jetën e tyre dhe të sigurojnë llogaridhënien nga personat përgjegjës . 

Faqet