Aktivitete

Dita e Kulturës Pukjane njëkohësisht dhe hapja e sezonit turistik, këtë vit në qytetin e Pukës u realizua me mbështetjen e projektit ‘Bashkitë për në Evropë’.

I konsideruar si një aktivitet i cili këtë vit ndërthuret edhe me Vitin Evropian të Trashëgimisë Kulturore, Dita e Kulturës Pukjane, u zhvillua në disa forma. Në fillim u organizua një tryezë e rrumbullakët për të folur mbi potencialet kulturore dhe natyrore të zonës dhe rolin e tyre në zhvillimin e turizmit në këtë rajon.

09 Qer 2018

Këndi i BE në Ballsh bëhet promotori i hapjes së debatiti të një prej problemeve më të mëdha të zonës. 

Në datën 7 Qershor 2018, në ambientet e Bashkisë Mallakastër, Këndi i BE së këtij qyteti në bashkëpunim me projektin Bashkitë për në Evropë dhe bashkinë e qytetit, organizuan dhe zhvilluan aktivitetin me temë : “Menaxhimi i integruar i cilësisë së ajrit – Sfidat e arritjes së standardeve Evropiane në zonën e Mallakstrës”. 

07 Qer 2018

Në vijim të aktiviteteve kombëtare që secili Kënd i BE po organizon në bashkinë e tij përgjagjatë vitit, me mbështetjen e projektit Bashkitë për në Evropë, këndi i BE në qytetin e Kukësit në bashkëpunim me bashkinë e këtij qyteti, organizuan në datën 5 Qershor 2018, një debat tematik me fokus : “Problemet mjedisore në Bashkinë e Kukësit : Sfidat dhe Zgjidhjet.

05 Qer 2018

Në kuadër së Javës së Gjelbër të Bashkimit Evropian: “www.eugreenweek.eu - një aktivitet ndërkombëtar që festohet në mbarë Evropën”, Këndi i BE në Tepelenë në bashkëpunim me Projektin Bashkitë për në Evropë dhe bashkinë e qytetit, organizuan një debat tematik, mbi potencialet e gjelbëra të rajonit të Tepelenës dhe mundësitë e turizmit kulturor në këtë qytet.

28 Maj 2018

Në 28 Maj 2018, Bashkia Maliq në bashkëpunim me Këndin e BE të kësaj Bashkie, si dhe me mbështetjen e Ambasadës se Republikës së Spanjës në Shqipëri,  organizuan në qendër të këtij qyteti aktivitetin kulturor me temë "BE, një hapësirë e përbashkët diversiteti kulturor" .

28 Maj 2018

Bashkia e qytetit të Gramshit, në bashkëpunim me Këndin e BE së kësaj bashkie, organizuan në këtë qytet aktivitetin me titull : “Turizmi, një mundësi e mirë për zhvillimin e Gramshit”. 

Qëllimi i këtij aktiviteti ishte përfshirja e komunitetit si dhe e grupeve të interesit, kryesisht sipermarrjet e fermerëve dhe agro bzinesit, në një debat specifik në lidhje me zhvillimin e turizmit në Bashkinë Gramsh. 

26 Maj 2018

Tiranë 22.23 Maj 2018

Projekti Bashkitë për në Evropë, në bashkëpunim me Ministrinë e Brendëshme, organizoi në datat 22 dhe 23 Maj 2018, një trainim dy ditor me drejtuesit e Këndeve të BE -së në bashkitë e vendit, mbi fuqizimin e kapaciteteve te pushtetit vendor në lidhje me integrimin Evropian.

22 Maj 2018, 23 Maj 2018

Vijojnë aktivitetet e këndeve të Bashkimit Evropian në të gjitha bashkitë e Shqipërisë. Data 14 Maj 2018, shënjoi një aktivitetet shumë të rëndësishëm për qytetin e Bulqizës, pasi Këndi i BE-së atje, në bashkëpunim me projektin ‘Bashkitë për në Evropë’ dhe Bashkinë e qytetit, organizuan Javën Ndërkombëtare të Mjedisit dhe asaj të Rinisë në formën e një debati tematik të ndjekur nga një konkurs logjike dhe njohurish midis të rinjve.

14 Maj 2018

Bushat. 6 Maj 2018

Bashkia e Vaut të Dejës në bashkëpunim me Këndin e BE së pranë kësaj bashkie, organizuan në Bushat aktivitet “Agro Trade Bushati”, i cili prej më shumë se 10 vitesh është kthyer në një qendër reference për shumë prodhues agro bujqësorë të zonës së Shkodrës, por edhe me gjerë.

Ky aktivitet mbahet gjithashtu në kuadwr të festës lokale “Dita e Luleve” e cila është një traditë e lashtë të kësaj krahine.

06 Maj 2018

Liria e shtypit në vendin tonë dhe Bashkimi Europian! Ku nis dhe ku përfundon pushteti i katërt? Sa respektohet sot kodi i etikes nga gazetarët. 

Kjo ishte tema e trajtuar sot në qytetin e Fierit në një debat me profesionistë dhe qytetarë, të organizuar nga projekti “Bashkitë për në Evropë” në bashkëpunim me këndin e BE si dhe bashkinë e këtij qyteti, në kuadër të ditës ndërkombëtare të lirisë së shtypit. 

03 Maj 2018

Faqet