Ambasadori Soreca, takim me përgjegjësit e Njësive të Integrimit në 61 Bashkitë e Shqipërisë

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Shqiperi, Z. Luigi Soreca, si dhe Kryenegociatori i Shqipërisë në BE, Ambasadori Zef Mazi, kanë zhvilluar një takim online me përgjegjësit dhe koordinatorët e Njësive të Integrimit Evropian në të 61 Bashkitë e Shqipërisë. Në takimin e organizuar nga “Bashkitë për në Evropë”, një projekt i financuar nga BE, ka marrë pjesë Zëvendësministrja e Brendshme, Znj. Romina Kuko dhe Drejtori i Agjencisë për Mbështetjen e Vetëqeverisjes Vendore, Z. Bekim Murati.

24 Kor 2020

Nga Guxim ALIMANI

U bene 30 vite nga Levizja studentore e Dhjetorit ’90, qe politika nuk ka munguar nje dite e nje fushate pa permendur e pa u perbetuar per integrim e europianizim te vendit.

Me sllogane te njejta si ato per mireqenie, per uje e per drita, politika shqiptare gati e banalizoi kete aspirate thelbesore kombetare. Natyrisht ketij anti-misioni te politikes tone i ka ndihmuar dhe situata pankozmike, duke mos u fokusuar sa duhet ne thelbin e problemeve qe kane stopuar integrimin ne Shqiperi.

10 Kor 2020

Në kuadër të Paketës 23 milion Euro të Bashkimit Evropian, është hapur thirrja për propozime, për 43 nga 61 bashkitë e vendit: Mbështetje e BE-së për luftën kundër krimit të organizuar dhe narkotikëve / EU for socio-economic development (as alternative to drugs cultivation and trafficking).

10 Kor 2020

7 KORRIK 2020 – Projekti “Bashkitë për në Evropë”, një projekt i financuar nga Bashkimi Evropian, në bashkëpunim me ASPA-n, Shkollën Shqiptare të Administratës Publike, është duke zhvilluar një Seminar të nivelit të lartë, me sekretarët e përgjithshëm dhe nënkryetarët e 61 Bashkive të Shqipërisë. “Politikat Evropiane në Nivel Lokal” është fokusi i këtij seminari, i cili do të zgjasë për 3 ditë me radhë, dhe do të zhvillohet në formën e një ëebinari, për shkak të situatës me Covid-19.

07 Kor 2020

Njësia e Intergimit Evropian, Bashkia Mat organizoi një ceremoni për dorëzimin e çmimit të dytë në shkallë vendi për vizatimin më të mirë mbi COVID-19, realizuar nga nxënësja Kejsi MARKOLA, e Gjimnazit "28 Nëntori", si dhe Çmimin special për nxënësin Fatos BEQIRI, Gjimnazi "Pjetër Budi". 

Këto çmime u dorëzuan në kuadër të Konkursit të Javës Evropiane me tematikë: “Solidariteti dhe mbështetja reciproke në kohë të veshtira, si vlera të patjetërsueshme në themel të vetë BE-së”, organizuar nga Projekti “Bashkitë për në Evropë", ku morën pjesë të gjitha shkollat e Bashkisë Mat. 

06 Kor 2020

Njësite e Integrimit Evropian dhe Koordinimit të Ndihmës së Huaj në Nivel Vendor, kanë filluar ciklin e Trajnimit për "Fondet e BE-së dhe Shkëmbimin e Përvojave me Vendet Anëtare".

02 Kor 2020